Organo Gold™ sunnere kaffe & Xoçai™ Helsesjokolade
Kakaobønner - høyest innhold av antioksidanter i verden:
Kakaobønner
Kakao er et næringsmiddel fremstilt fra kakaobønner som vokser på kakaotrær. Kakaotreet er et lite (fire til åtte meter høyt) eviggrønt tre.

Treets naturlige voksested er ved foten av Andesfjellene, i en høyde fra 200-400 m.o.h. nær Amazonas. Kakaotreet ble senere innført til Mellom-Amerika av Mayaene og har blitt dyrket av de indianske kulturene gjennom århundrer, og frøene (kakao-bønnene) er stadig en viktig ingrediens i det meksikanske kjøkken (sammen med chili og mandel).

Kakaotreet blir nå dyrket både i de tropiske delene av Sør-Amerika, Asia og Afrika.
Kakaobønner
Kakao blir benyttet i drikker, som for eksempel varm sjokolade og sjokolademelk, og til å lage sjokolade. Men det betyr ikke at all sjokolade som er laget på kakaobønner er sunn. De fleste kommersielle sjokolader man kjøper i butikker er usunn grunnet tilsetning av raffinert sukker, melk, fett, voks og konserveringsmidler.

Når det gjelder sjokoladeproduktene fra Xoçai™, er disse produsert av soltørket og kaldpresset kakao. Dette medfører at den ferdige sjokoladen inneholder åtte ganger høyere nivå av epicatechiner og catechiner, og fire ganger høyere nivå av procyandiner enn kakao produsert med standard behandling.
Kakaobønner
Forskning viser at kakaobønner som ikke er varmebehandlet, er fulle av flavonoider og andre næringsstoffer som også er bra for vekttap, kolesterolnivå, blodtrykk, hjerte- og karsykdommer, mm.

En av antioksidantgruppene i kakao heter polyfenoler. Disse hjelper kroppen med å bekjempe de frie radikalere som ødelegger celler og fremkaller sykdom. Dermed kan kaldpresset kakao hjelpe både mot sykdommer og effekter mot aldring.