Organo Gold™ sunnere kaffe & Xoçai™ Helsesjokolade
Antioksidanter
Antioksidanter (kroppens forsvar)
Antioksidanter er et samlenavn for en lang rekke stoffer og er kroppens forsvarsmekanisme mot frie radikaler (fienden).

Antioksidanter finnes i vitaminer, i mineraler, i bær, frukt og grønnsaker. Særlig bær og kakaobønner viser seg å være proppfulle av antioksidanter.

Antioksidanter hjelper kroppen med å beskytte og styrke cellene mot frie radikaler og ytre påvirkninger som sykdom og stress, og kan også gi sterkere muskler og mindre stølhet ved å rense ut giftene fra kroppen.

Lave nivåer av antioksidantmolekyler eller begrensning av antioksidantenzymene fører til oksidativt stress og kan ta livet av eller skade kroppens celler.

Antioksidantene har sannsynligvis også i tillegg mer målrettede og viktige positive effekter på cellene i kroppen.

Vår moderne livsstil med ulike former for ytre stress forstyrrer ofte denne balansen, og forskerne tror i dag at langvarig oksidativt stress utvikler betennelsesliknende reaksjoner i kroppen hos svært mange av oss. Dette er forløper for, og fremskynder hjerte- og karsykdom, kreft, og de fleste andre sykdommer vi forbinder med aldring. Faktisk fremskyndes selve aldringsprosessen på denne måten.

Antioksidanter trengs derfor for å forebygge utvikling av en rekke sykdommer. Når man inntar kakao, grnnsaker, frukt og bær, får man i seg antioksidanter som kan hindre de farlige frie radikalene i å skade cellene.

Forskning har bevist at de som inntar rikelig mengder med antioksidanter hver dag, har lavere risiko for en rekke sykdommer.

Med rikelig inntak av antioksidanter kan man bekjempe frie radikaler. Man kan selvfølgelig aldri garantere seg 100 prosent mot sykdom, men man kan redusere risikoen.