Organo Gold™ sunnere kaffe & Xoçai™ Helsesjokolade
Açaibæret
Açaibær
Açaibæret har en omkrets på ca. 2-3 cm. i diameter, minner om store blåbær og er fullpakket med livsviktige næringsstoffer som; antioksidanter, mineraler, vitaminer, aminosyrer og essensielle fettsyrer som bidrar til å bekjempe aldring og sykdom.

Det er det eksepsjonelle innholdet som har gitt açaibæret status som både superfrukt og en av naturens mirakler.
Açaibær
Et modent bær er mørkt lilla, som kommer av bærenes høye innhold av antocyaniner (antioksidanter).

Bærene vokser på palmer i store klaser med opp til 900 bær i klasen. Frukten høstes to ganger i året.
Açaipalme
Açaipalmen vokser fra sørlige Belize og hele veien ned til Brasil og Peru. Palmen blir omkring 25 meter høy og hver palme produserer i gjennomsnitt 20 kilo frukt pr. år.

I store deler av Amazonas er det faktisk disse høye açaipalmene som danner regnskogens løvtak og beskytter andre planter mot solen. Historien om açai går tusentalls år tilbake i tid, men ikke før på 1990-tallet ble açaibæret introdusert for den vestlige verden.

De første menneskene som brukte bæret var de ulike stammene som fantes omkring i jungelen i Amazonas. Urbefolkningen forstod tidlig at açaibæret bar på utrolige fordeler når det kom til god helse, og ble derfor brukt som botemiddel for diverse sykdommer
Açaibær
Med unntak av kakaobønner, er det få næringskilder som kan skilte med et så spekkfullt og kraftfullt næringsinnhold som açaibæret.

Smaken kan minne om krydret sjokolade og blåbær, som kan forklare den enorme populariteten. Skjult innenfor sitt lilla pigment, er det en kraft som gjør den til naturens perfekte helsefrukt.

Som ovenfor nevnt er açaibæret pakket full av antioksidanter, aminosyrer og essensielle fettsyrer. Likeledes har bæret et meget høyt innhold av naturlig Vitamin A, Vitamin B1 (Thiamin), Vitamin B2 (Riboflavin), Vitamin B3 (Niacin), Vitamin C og Vitamin E (Tocopherol), samt fettsyrene Omega-3, 6 og 9 - samt livsnødvendige mineraler som; kalsium, magnesium fosfor og jern.

Açaibæret er også en kompakt kilde av spesielle flavonoider som kalles antocyaner (rød-blå phenoler med kraftige antioksidant-egenskaper).
Açaibær
Fettsyreinnholdet i açaibæret ligner på fettsyrene i olivenolje, som oppfattes som medvirkende faktor til den lave forekomsten av hjerte- og karsykdommer i middelhavslandene.

60 % av fettet i açaibæret er Omega-9, som er en enumettet, essensiell fettsyre og hjelper til å minske LDL (skadelig kolesterol) og styrker HDL (fordelaktig kolesterol).

12 % er Omega-6, som er en flerumettet, essensiell fettsyre, og som bl.a. senker LDL nivåene (skadelig kolesterol).

Det er ikke uten grunn at açaipalmen blir kalt for "livets tre".